Elena Udrea, condamnat fugar, prezentată drept victimă în VIVA

Viva îi dedică un pictorial și coperta Elenei Udrea, care a fugit din România în timp ce era judecată în dosarul Gala Bute. La câteva luni de la fuga sa mișelească, verdictul este de 6 ani de închisoare cu executare. După 6 luni de la acest eveniment, revista Viva o prezintă pe Elena Udrea în ipostaza de mama, semi-nud pe coperta revistei.



Presa este liberă. Un lucru cert și necontestat de nimeni, dar presa mai este și oglinda unei națiuni. Dacă presa este coruptă, va prezenta știrile deformate, dacă presa este aservită unui partid politic, atunci știrile vor fi părtinitoare. Dar dacă presa promovează șpăgarii și hoții cum sunt știrile? O întrebare la care cu greu se poate răspunde.

Pe prima pagină, Elena Udrea „trăiește în exil”. Dacă aruncăm un ochi în DEX, putem să înțelegem mai bine ceea ce este exilul:  Pedeapsă (aplicată în trecut mai ales pentru delicte politice) care constă în îndepărtarea definitivă sau temporară a unei persoane din țara sa (sau din localitatea de origine). Napoleon a fost în exil, Cioran a fost în exil, însă Elena Udrea este o fugară, care a sfidat justiția din România și inclusiv pe acest popor.

Elena Udrea nu se află în exil, Elena Udrea a fugit cu banii furați din România, pentru a trăit o viață liniștită, într-un paradis!

Unul dintre cele mai bizare aspecte ale acestui articol, marca Viva, este că se pune accentul pe latura umană. Un lucru de apreciat, în condițiile în care și criminalii sunt oameni până la urmă!



Cum justifică Dana Enache, redactorul-șef demersul:

„Copertele revistelor sunt fereastra către lumea surprinzătoare care ne fascinează pe toți, iar o revistă nu poate fi niciodată o instanță de judecată.

Revistele reflectă, pe copertă, ceea ce ne bucură, ne emoționează sau ne înspăimântă. Privind copertele lor, privim, de fapt, spre noi.”

„Povestea ei, spusă în exclusivitate pentru revista VIVA!, e povestea tuturor femeilor din lume. Frica, bucuria, zilele lungi, nopțile albe, speranțele, primele bătăi ale celeilalte inimi. Și întrebarea Elenei Udrea, întrebarea eternă despre misterul extraordinar al vieții. „Cine este ființa care vine în viața mea? De ce m-a ALES pe mine?“

Din punct de vedere uman, acest demers este unul normal, dar din punct de vedere moral, acest articol este o palmă dat românilor, care muncesc din greu pentru a-și plăti taxele. Taxe, care uneori, ajuns în conturile unor oameni, care sfidează legile acestei țări. Este ușor să furi, să minți, să iei șpagă, să fugi, dar cel mai greu este ca apoi să achiți nota de plată, în cazul Elenei Udrea, cei 6 ani de pușcărie cu executare.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular

Recent Posts

Tot aia ne urmaresc ?

Online

Popular Post

Arhivă blog